Homeopátia

Homeopátia

Ez a viszonylag újkeletű terápiás módszer, nevezik bioterápiának és „a szelíd gyógymód”-nak is, a „hasonlót a hasonlóval” elvet követi. A különböző tüneteket, betegségeket olyan ásványi anyag vagy növényi, állati kivonat tartalmú golyócskával kezeli, amely anyagok maguk is ugyanazt a tünetet, betegséget produkálnák az emberi szervezetben, nagy mennyiségben elfogyasztva.
Például lázra lázkeltő hatású anyagot adunk nagyon kis koncentrációban. Ezzel indítjuk be a szervezet saját, lázcsillapító biokémiai mechanizmusait.
Rovarcsípésre méhméregből készült kivonatot adunk nagyon kis mennyiségben, így segítjük a szervezetet a bőrtünet, viszketés csillapításában.

Számtalan más egyéb betegségre is létezik homeopátiás szer: gyomor-bél, húgyúti, légúti, bőr, és allergiás vagy vírusos eredetű betegségekre egyaránt, de még a hormonális, endokrin betegségekre is. Nagyon sokszor a hagyományos terápia nem nélkülözhető, de kiegészíthető az alternatív módszerrel.

Rövid ideje tartó, akut tünetekre ún. tüneti szerek adandók. Kezdetben gyakran, akár óránként kell bevenni a szert, majd a tünetek enyhülésével ritkítani, végül elhagyni az adagolást.
Régóta fennálló, krónikus, visszatérő tünetekre ún. alkati szert kell találni, ez utóbbi hosszú folyamat, maga a vizsgálat és a részletes kikérdezés is nagyon időigényes. Az alkati szereket nagyon ritkán, nagyon nagy hígításban kell adni.

A golyócskák, oldatok nagyon sokféle hígításban kaphatók, homeopátiás orvos feladata eldönteni, hogy mikor mekkora töménység a megfelelő és mennyi ideig kell alkalmazni.

A mindennapi gyermekorvoslásban nagyon jól alkalmazható, kiváló fül-orr-gégészeti, légúti, húgyúti, allergiás vagy bőrbetegségekben.

 

A szegedi magánrendelésre bejelentkezés: 70-22-11-201

 

Szeged Minilinik magánrendelő,
Kossuth Lajos sgt. 109.

Hódmezővásárhely Erzsébet Kórház, Gyermek osztály, Rehabilitációs részleg,
Dr. Imre József u.2.

Budapest MRE Bethesda Gyermekkórház Rehabilitációs részleg,
Ilka u. 57.

bejelentkezés: 70-22-11-201